Ihmeitä ja loitsuja

Ihmiskunnan historia opettaa. Pandemiat ovat olleet aina täällä. Niiden ilmetessä osa on alkanut nähdä merkkejä maailman lopusta ja Jumalan kirouksesta. Ihmiskunta on oppinut kantapään kautta ja tietoa keräten suojautumisen keinoja, lopulta rokotukset, antibiootit, maskit, rajoitustoimet kuten rokotuspassit jne. Tässä artikkeli lääkäriseura Duodecimin lehdestä – vuosia ennen 2019-2022 pandemiaa. https://www.duodecimlehti.fi/duo92907

Keisari Justinianuksen rutto (alku paikannettu vuoteen 541 jKr) verotti kansaa ja romahdutti kaupunkeja. Leviämisteitä olivat meret ja karavaanireitit – nykyisin myös lentoliikenne ja autot. Uutta on nykyisin tiedonvälitys ja valhetiedon tulva. Suurin osa väestöstä on käynyt koulua juuri riittävästi ja penkonut nettiä omaksuakseen ikiomia ja nettitrollien levittämiä teorioita. Maltillinen kriittinen media, ammatillinen tutkimus ja tiedonvälitys on siihen verrattuna tylsää. On hienoa, kun joku raamatunjae auttaa ohittamaan ikävystyttävän perehtymisen maalliseen oppiin ja tutkimustietoon. Suositan kuitenkin mm näitä tiedon muruja.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/01/26/pandemiat-ovat-historiaa-ja-tata-paivaa-nain-rutto-iski-1660-luvun-lontooseen

Kannattaa kuvitella, millaiset ruumiskasat olisivat jo nyt 2022 alussa tuloksena, jos urheasti toimiva terveydenhuolto, rajoitustoimet ja rokotukset olisi laiminlyöty. Eikä ole mahdotonta, että ihmiskunta kokee vielä pandemian, jossa uhriluvut ovat 100- tai 1000-kertaiset nykyisiin verrattuna.

Maailma on mysteeri

Jälleen monilla on mielessä odotus tai toive ihmetekojen ilmestymisestä, eli henkilöstä joka kykenee saamaan aikaan selittämättömiä, luonnollisia selityksiä tai tieteen tuloksia uhmaavia ilmiöitä? Tässäkin asiassa malttia voi suositella. Ensinnäkin, maailma on täynnä ihmeitä, selittämättömiä, tieteelle mysteeriksi jääviä asioita. Emme ymmärrä syvimmiltään ihmisen tajuisuutta, elämän mysteeriä, maailman ontologista selitystä, kosmologian pyörryttäviä mittakaavoja. Kaikki ainetta, energiaa ja niiden suhteita koskeva tieto on vain väliaikaista, likimääräistä, todennäköisesti harhaista. Toimii jotenkuten käytännössä ja siihen perustuu arkisen maailmamme toiminta. Koko maailma on suuri ihme.

Ihmiskunta on aina historian hämäristä ja alkukantaisista uskomuksista alkaen haaveillut taikavoimista, taikaluista, amuleteista, loitsuista, joilla vaikuttaa tähän maailman menoon. Erilaista taikauskoa, huijausta, fakiireja, paholaisen karkottajia on liikkunut. Ihmisen biologia ja psyyke on yksi mystisimmistä asioista ja siellä tapahtuu ihmeitä päivittäin. Parantumisen ihmeitä tapahtuu paljon. Lääkärit näkevät usein kummallisia, selittämättömiä muutoksia, yllättäviä käänteitä, joita voi kutsua ihmeiksi.

Mielen voima ja ihmeet

Ihmisen sielulla, mielellä, psyykellä on selittämättömiä ominaisuuksia. Näitä ovat esim äkilliset halvauksen kaltaiset lukitustilat, äkillinen näön tai kuulon menetys, verenvuoto tai ihottuma, joka voi ilmestyä ja joskus hävitä yhtäkkiä. Kasvaimen metabolismi kääntää suuntaa tms…. Tällaisen selittämättömän muutoksen taustalla voi olla kenties olla sielullinen tapahtuma, trauma, katkeruus, viha, pelko, häpeä, pitkäkestoinen kärsimys tai yhtäkkinen shokki. Äkkiparanemisen takana voi taas olla äkkiä koettu rakkauden teko, hoitava ihmissuhde, lähimmäisen sielullinen ymmärrys, parantava kosketus. Arvelen, että tämän kaltaisia paranemisia voi tapahtua myös ns hengellisissä kohtaamisissa. Kyseessä on kuitenkin luultavasti luonnollinen, vaikka hämmästyttävä, tieteellisen selityksen takapihalla oleva ilmiö. Rakkauden ja totuudellisen kohtaamisen ihme.

Valitettavasti tämän kaltaisia ilmiöitä esiin loihtivat usein huijarit, jotkut keräävät omaisuuksia ja ainakin mainetta ja suosiota. Huijareiden esiintyminen on tunnettua. Kuuluisa huijareiden paljastaja James Randi perusti järjestön, joka lupasi miljoonan dollarin palkkion sille, joka osoittaa kykenevänsä tekemään valvotuissa olosuhteissa jonkin tieteellisesti selittämättömän ihmeteon. Tarjokkaita on tullut pilvin pimein, palkinto vieläkin jakamatta. Randi oli itse taitava taikuri ja kykeni paljastamaan mitä ihmeellisimpiä kikkoja, joilla esimerkiksi ihmeparantajat saivat yleisönsä palvomaan Jumalan ihmetekoja. Varokaamme siis ihmetekoja lupaavia tai loihtivia. Sen sijaan kun esim isoäiti tai iso-isä ottaa pikkulapsen syliin, katsoo silmiin, hymyilee, tuudittaa, silittää, kiusoittelee, rapsuttelee ja juttelee, voi tapahtua monenlaista ihmeparanemista. Rakastamisen, hyväksymisen, huolehtimisen ja turvaamisen homeostaasi.

Huijauksen markkinatori

Valhetiedon valtatie ja huijauksen markkinatori on nykyinen valonnopeudella toimiva media. Tämä  äskettäinen uutinen vaikuttaa olevan iso juttu ja toivottavasti silmiä avaava varoitus. Facebook-yhtiössä työskennellyt 37-vuotias nainen, Frances Haugen, on omantunnon syistä vuotanut julkisuuteen kymmeniä tuhansia esimerkkejä siitä, millainen kaksinaamainen bisnes-etiikka takana on. FB tietää, että sitä käytetään vihapuheen, salaliittojen ja mis-informaation levitykseen, mutta sulkevat silmät, koska juuri tuo tekee heille tulosta. Frances esiintyi 60-minutes ohjelmassa, joka on hieman kuin USA:n MOT. Lainaus CNN-uutisesta.

”…the documents show that Facebook knows its platforms are used to spread hate, violence and misinformation, and that the company has tried to hide that evidence”. ”The thing I saw at Facebook over and over again was there were conflicts of interest between what was good for the public and what was good for Facebook, and Facebook over and over again chose to optimize for its own interests, like making more money,” Haugen told ”60 Minutes.”

https://edition.cnn.com/2021/10/03/tech/facebook-whistleblower-60-minutes/index.html

Tämän päivän profeettoja kutsutaan nimellä ”whistleblower”. Monet varmaan osuvat hutiin, jotkut taas paljastavat äärimmäisen tärkeitä juttuja.  Käsky ja neuvo ”Valvokaa” tarkoittaisi nykyisin mm valpasta mediakritiikkiä ja monipuolista ja vertailevaa tiedon seuraamista.

Jätä kommentti